Hvordan vælger du din TOASTMASTER?

H

vad skal en toastmaster? Hvem er toastmaster til et bryllup? Hvordan er man en god toastmaster?
Få svar på disse spørgsmål, samt 2 bonusspørgsmål i indlægget her…

1

Hvad er en toastmasters opgave?
En toastmasters opgave er at holde tidsplanen for bryllupsfesten, og sikre at de indslag som måtte komme i løbet af dagen og aften, kommer i den rækkefølge, som brudeparret ønsker. Som brudepar kan du både vælge at følge den traditionelle tale-rækkefølge (som du kan læse mere om HER), eller vælge at lade det være op til toastmasteren at bestemme rækkefølgen.

Udover at sørge for de indslag der måtte komme på bryllupsdage, så er det også toastmasterens opgave at informere gæsterne om toiletpauser og rygepauser. Mange brudepar vil gerne, at gæsterne så vidt muligt er på deres pladser i løbet af middagen, således at der ikke kommer for mange forstyrrelser under indslagene. Derfor er det vigtigt at toastmasteren har lagt pauser ind.

Vælger du som brudepar at følge traditionen om at danse brudevals inden midnat, så er det også toastmasterens opgave at sikre, at alle indslag når at komme inden midnat.

2Hvem kan være toastmaster?
Det er helt op til dig, hvem du ønsker at skal være toastmaster. Det kan både være en i familien eller en tæt ven. Det er også helt op til dig, om det skal være en kvinde eller en mand. Dog anbefaler jeg, at personen du vælger som toastmaster til dit bryllup , opfylder nogle af de forventninger, som der kan stilles til en toastmaster – dem kan du læse mere om under punkt nr. 3.

3

Hvordan vælger man sin toastmaster?
Når du skal vælge din toastmaster, anbefaler jeg, at du finder en person, som opfylder de fleste af nedennævnte punkter.
Det skal være en person som….
– er udadvendt
– har gode taleevner
– er vant til, eller ikke er bange for at tale foran mange mennesker
– er organiseret
– kan holde en tidsplan
– er god til at have det store overblik

4Skal man give sin toastmaster noget?
Der er intet man skal når brylluppet planlægges. Der er dog rigtig mange, som gerne vil vise deres taknemmelighed til den person man har valgt til sin toastmaster.
Det er en stor og vigtig opgave at være toastmaster, så det vil uden tvivl blive værdsat af toastmasteren, hvis I som brudepar viser, at I også værdsætte den store opgave personen har valgt at tanke ja til.

5

Hvad giver man sin toastmaster?
Hvis du har valgt at give en lille gave til toastmasteren, så er der jo mange forskellige muligheder. Nedenfor kan du læse om nogle af de gaver, som jeg har oplevet har skabt stor glæde hos toastmasteren:
1) En lille klokke som toastmasteren kan bruge i stedet for at slå på glasset er en rigtig fin og sød lille gave
2) Et champagneglas, ev.t med toastmasterens navn graveret
3) En gave som viser at brudeparret kender til toastmasterens interesser, hvis personen f.eks. elsker kaffe kan du købe en god pose kaffe som gave

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }