Hvilken brudekjole skal jeg vælge?

H

vad koster en brudekjole? Hvilken brudekjole passer til din kropsform? Hvornår skal man købe brudekjolen?

Disse er blot nogle af de mange spørgsmål jeg hører fra kommende brude, når de skal igang med bryllupsplanlægningen. Derfor har jeg nedenfor lavet en “top 10” over ting jeg anbefaler alle kommende brude at gøre og overveje så snart jagten på brudekjolen bliver sat igang.

Til at starte med vil jeg dog understrege, at man ikke kan være i for god tid! Det er altid godt at komme igang og få en idé om hvilken type brudekjole der passer lige netop dig. Nogle steder kan det tage helt op til 8 måneder før brudekjolen kommer hjem, og derefter skal den tilpasses, så kom igang mindst et år før.  Derfor er første punkt naturligvis….

1

Hvornår skal du gå igang, og hvad skal du starte med?
Begynd gerne allerede 1 år til 1,5 år før du skal giftes.
Inden du begiver dig ud i de mange fantastiske brudekjolerforretninger der findes, anbefaler jeg, at du starter med at bestille en masse lækre blade hjem fra diverse brudekjolebutikker, og du derudover starter med at lave dit eget pinterest board hvor du “pinner” alle de kjoler du synes er smukke.

2

Hvor skal du prøve de mange brudekjoler du har fundet i bladene og på nettet?
Når du har søgt nettet tyndt og “pinnet” 1000-vis af brudekjoler, samt fundet inspiration i nogle af de mange bryllupsmagaziner, så skal du til og ud og prøve dem. Der er mange fantastiske brudekjolerforretninger i landet, og du kan med fordel gå ind på deres hjemmesider for at få en idé om hvilke typer brudekjoler de har.
Tag derudover din telefon med så du kan vise brudekjolebutikken hvilke kjoler, du har liggende på dit pinterest board. Det gør det meget lettere for brudekjoleforretningen at finde kjoler, som vil falde i din smag.

3

Hvilken kjole passer til dig?
Du skal naturligvis vælge den kjole som du bedst kan lide, men der er nogle kjoler som fremhæver dele af kroppen bedre end andre. Der er mange forskellige typer at vælge i mellem, så derfor har jeg her lavet en oversigt over hvilke kjole-silhouetter,  som du bør kende til, samt en oversigt over hvilken kjole der matcher hvilken kropsbygning;

Kjolesilhouetter:

Hvis du ønsker at vide mere om silhouetterne kan du læse meget mere hos Panayotis ved at klikke HER
(billederne er fra Panayotis, som er et af landets førende brudekjoleforretninger)

Udover kjolersilhouetten, er det også godt at du ved, hvilken type kjole der matcher hvilken type krop:

Kropsbygning og kjolevalg:

Pæreformet kropsbygning:

Det som kendertegner en pæreformet krop er hvis du har en bred hofte, men smalle skulder og en smal talje. Her vil kjoler som A-linje brudekjoler, som den du ser her sidde fantastisk på dig, da den vil fremhæve din talje

Kjolen er fra Panayotis og kan købes hos HER

 

Æbleformet:


En æbleformet kropsform med lidt bredere skuldre, en stor barm, knap så meget talje og i stedet lidt mere mave, samt en bagdel som ikke så stor.

Her skal du fokusere på at få fremhævet det sted hvor din talje er smallest, og du kan med fordel også fokusere på kjoler solm gør noget ekstra godt for din bagdel. Kjoler, ligesom den lige ovenfor, som er i et A-snit, og kjoler som er i et prinsesse-snit som du ser på billeder, vil oftest gøre tricket og få dig til at stråle.

Kjolen er fra Panayotis og kan købes hos HER

Timeglas-formet:

Det er dig som har en smal talje, og muligvis en lidt større barm. Derudover vil dine hofter også være lidt bredere end taljen, hvilke giver dig timeglas-silhouetten.

Her vil både en tætsiddende brudekjole, samt en havfrue brudekjole sidde fantastisk på dig, og virkelig fremhæve dine former. Nedenfor ser du på det første hvordan en tætsiddende brudekjole kan se ud, og på det andet billede hvordan en havfrue brudekjole kan se ud:

           

Begge kjoler kan købes henholdsvis HERHER – de er begge fra Panayotis

4

Hvad skal du have med for at gøre din brudekjoleprøvning perfekt?
Jeg anbefaler at du taget nogle sko med som er nogenlunde den samme højde som de sko du tænker du skal have på på bryllupsdagen – eller endnu bedre medbringer lige netop de sko som du skal have på, på bryllupsdagen. De fleste brudekjoleforretninger har sko du kan prøve, men jeg synes alligevel det er en god idé at tage nogle med du ved har den højde du drømmer om.

5

Beslut dig for dit brudekjole-budget.
Uanset om du tænker du vil bruge 5.000 eller 35.000 kr. så er det en rigtig god idé at have sat dig et maks budget inden du tager ud og prøver kjoler. Derudover, så skal du være ærlig når de søde ekspedienter spørger hvad dit budget er. Lad være med at sige at det er 3.000 kr. hvis du faktisk er villig til at bruge 10.000 kr. Det er ikke som nogle måske tror, at så vil de kun finde kjoler der matcher de maks-budget. De er professionelle i butikken, og de finder kjoler som matcher din kropsform og holder sig inden for budgettet. OG det er vigtigt at huske at der findes smukke kjoler i alle prisklasser.

De fleste brude som jeg arbejder med, bruger imellem 10.000 og 35.000 kr. på deres brudekjole. Der er rigtig mange fantastisk smukke kjoler at vælge imellem i det prisleje – og husk, det er måske den eneste gang i hele dit liv at du kan “tillade” dig at bruge så mange penge på en kjole til dig selv, så hvorfor ikke gå all in?

6

Skal du have accessories som f.eks. en tiara, et slør eller noget andet?
Det kan kun du bedømme, men ved at kigge på kjolen kan du oftest få en fornemmelse af hvilken form for accessories der vil passe til dig og kjolen. Har du f.eks. valgt en prinsesse brudekjole så vil en tiara være rigtig smuk, men skal du til gengæld giftes på en strand og har valgt en tætsiddende brudekjole, så kan en tiara virke lidt malplaceret.

Hvis du drømmer om slør er der forskellige slags længder, og igen er det helt op til dig hvad du synes passer til dit bryllup. Du kan vælge slør som er helt korte eller de som er det som hedder katedrallængde, som er slør som oftest går udover slæbet på brudekjolen.

7

Hvem skal med dig ud og finde brudekjolen?
Du kan tage lige dem du ønsker at tage med og ligeså mange som du ønsker, men jeg anbefaler at du vælger dit følge med omhu. Det er din bryllupsdag, og det er dig som skal elske kjolen – jo flere mennesker du tager med, jo flere meninger. Så sørg for at vælg de personer, som du ved vil respektere at det er dig som skal føle dig godt tilpas i din drømme-brudekjole.

8

Hvordan ved du, at du har fundet din brudekjole?
Det kan være rigtig svært at vælge blandt de mange tusindevis af brudekjoler som er derude. Mit råd er, at når du kan mærke at du føler dig smuk og der måske endda er lidt tåre i øjnene, så har du fundet din brudekjole. Og, nu skal du gøre to rigtige vigtig ting:

1) Sige ‘ja’ til din brudekjole
2) Stoppe med at kigge på flere brudekjoler!

Stop mens legen er god. Du kan hurtigt blive i tvivl hvis du fortsætter jagten, for der kommer konstant nye kjoler, som uden tvivl også vil få dig til at stråle på din bryllupsdag. Derfor anbefaler jeg alle brude der har fundet deres brudekjole, at de skal stoppe med at lede videre og i stedet nyde at de har fundet den kjole som uden tvivl vil gøre dem til den smukkeste brud.

9Hvornår får du din brudekjole og hvad skal du nu gøre?
Når du har fundet din brudekjole skal den oftest bestilles hjem, medmindre du køber kjolen på bøjlen. Det kan godt tage helt op til 8 måneder at få din brudekjole hjem, så derfor skal du bestille den i god tid. Når du så får den hjem, så skal den højst sandsynligt en tur forbi skrædderen, og det skal den gerne senest 1 måned før bryllupsdagen.

1

0

Nyd oplevelsen!
Mit sidste råd er meget simpelt: Nyd oplevelsen og forsøg at være til stede – selvfølgelig skal der tages billeder, men forsøg også at gemme telefonerne lidt væk, og nyd at du er ude og prøve din fremtidige brudekjole.


Hvis du har nogle spørgsmål, så skriv enten i kommentarfeltet nedenfor eller send mig en email, som du kan gøre lige: HER.

Jeg ønsker dig en fantastisk brudekjole-jagt 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }