Sådan undgår du “efterbryllups-nedtrykthed”

E

endelig kom bryllupsdagen – dagen hvor alle de mange måneders planlægning og forberedelse går op i en højere enhed, og du siger ‘JA’ til dit livs kærlighed. Og det er alt sammen meget godt, men hvad så bagefter? Måske ikke dagen lige efter bryllupsnatten, eller selve bryllupsrejsen – men en uges tid efter brylluppet og bryllupsrejsen er overstået, og al spændingen der har siddet i din krop, har lagt sig. Så sker der det, som der sker for rigtig mange brude og brudepar – nemlig at du eller I bliver ramt af en lille “efterbryllups-depression”. Depression er nok for stærkt et ord, så lad os i stedet kalde det ‘nedtrykthed‘. Hvis du har set serien Venner, så er det lige præcis den følelse Monica beskriver, når hun efter sit bryllup siger:

“I am no longer a bride – I will never be a bride again – now I am just someone’s wife!!!”

Jeg hører overraskende tit fra brudepar, at de frygter denne ‘nedtrykthed‘ – selv før brylluppet har fundet sted. Derfor vil jeg nu komme med mine 5 råd til, hvordan du kan forberede dig og overkomme “efterbryllups-nedtrykthed”:

1

Forbered dig inden bryllupsfesten! Det kan virke lidt underligt at forberede dig på at blive nedtrykt, når du er i gang med at planlægge en kæmpe kærlighedsfest fyldt med positive følelser. Dog kan det alligevel være en rigtig god idé at acceptere, at du muligvis kan blive ramt af “efterbryllups-nedtrykthed“. Så første skridt i retningen mod at overkomme nedtryktheden er at forberede dig på den… og hvordan gør du så det?

2

Du kan bl.a. forsøge at forlænge “the honeymoon vibes”. Det kan du f.eks. gøre ved at lægge nogle hyggelige aktiviteter ind i din hverdag lige efter brylluppet og bryllupsrejsen. Sørg for at holde romantikken ved lige sammen med dine nye ægtefælle. Det kan I kan gøre på mange forskellige måder, f.eks. ved at huske at købe blomster til hinanden, lave noget lækkert mad, købe en ekstra god flaske vin – selv på en tilfældig tirsdag. Det er de helt små ting, som får hverdagen til at virke lidt mere romantisk…

3Det kan også være en god idé at planlægge, hvordan du vil bruge dine bryllupsbilleder. Gå ud og køb rammer og beslut dig for hvor du vil sætte dem op, så du er helt klar til at få glæde af de smukke billeder når de kommer fra fotografen…

4

En anden måde at forberede sig på, kan være at have lave små beskeder til hinanden på forhånd, som I giver hinanden hver dag de første uger efter brylluppet. Det leder lidt tilbage til punkt nr. 2, men på den måde minder I også hinanden om, at romantikken ikke er fuldstændig forbi selvom brylluppet er overstået…

5

Det sidste råd jeg vil give er at huske på, at nyde hinanden og de små øjeblikke. En god måde at forlænge den glade følelse kan være at snakke om jeres fantastiske bryllup, og fortælle om det til alle som har lyst til at høre om det… det skaber for de fleste en rigtig vidunderlig følelse indeni, og du glider på en god, tryg og stille måde ud af bryllupsboblen og tilbage til hverdagen…


Det var mine 5 råd til, hvordan du kan forsøge at forberede dig og overkomme efter-bryllupsnedtrykthed…

Har du andre gode råd, så del dem endelig med mig og alle andre som læser med herinde, i kommentarfeltet lige nedenfor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }