D
et store spørgsmål som man bare helst ikke vil gå galt i byen med! Hvor meget drikkelse skal man købe til et bryllup?
Det kan være rigtig svært lige at vide præcist hvor meget onkel Knud eller kusine Frida drikker i løbet af jeres fest. Derfor kan det være rart, med en let udregning for at skabe et hurtigt overblik over, hvad der skal købes ind. Derfor kan I bruge nedenstående oversigt, som inspiration til hvordan I let og hurtigt kan danne Jer et overblik.
Udregning for glas pr. person:
(alle glas er ca.)
Velkomstdrink = 1 glas pr. pers.
Forret = 2 glas pr. pers.
Hovedret = 3 glas pr. pers.
Dessert = 1 glas pr. pers.
Øl eller sodavand = 3 glas pr. pers.
Likør = 1-2 glas pr. pers.
Udregning for glas pr. flaske:
(alle glas er ca.)
Champagne eller anden form for bobler = 7 glas
Rødvin = 6 glas
Hvidvin = 8 glas
Dessertvin = 15 glas
Likør = 15 glas
Temperatur for drikkelse
Til sidst får I også lige en hurtig guide til, hvilke temperaturer de forskellige vine som regel bedst serveres ved:
Champagne & andre bobler: mellem 9-11 grader, og gerne med et frossen bær i for at holde det koldt
Hvidvin: er bedst hvis de har lagt på køl og er mellem 8-10 grader
Rødvin: er bedst mellem 15-20 grader (jo kraftigere & krydret vin, jo varmere temperatur)
Dessertvine: serveres bedst på en temperatur mellem 10-15 grader
Likør: samme temperatur som hvidvin, mellem 8-10 grader
Cognac: samme temperatur som rødvin, mellem 17-20 grader
OBS: Husk at det altid er lidt svært helt nøjagtigt at vide hvor meget jeres gæster drikker, så brug udregningerne som en start, og så kan I selv vurdere, hvad I føler, der passer til jeres fest – I kender bedst jeres gæster, og har en meget bedre ide om, om jeres gæster består af en rødvinsklub eller måske mere er til et glas likør til kaffen.