Riskast – hvilke alternativer er der?

R

iskast er oprindelig en gammel tradition, som stammer fra Italien. Her kastede man ris, men også nødder, dadler og sågar mønter, på brudeparret i det ønske om, at de måtte få et frugtbart liv. I dag kaster vi stadig ris, men eftersom flere og flere allerede har fået børn, er der mange, som nu kaster risene for at ønske brudeparret en god og lys fremtid, så altså ikke kun med ønsket om et frugtbart liv.

Der er mange steder, specielt ved kirker og parker, hvor det ikke er tilladt at kaste med ris. Det betyder dog ikke, at brudeparret skal undvære den magiske oplevelse det kan være at gå igennem en regn af ris – man skal blot tænke i alternative baner.

Nedenfor har jeg givet nogle alternativer til ris (og fuglefrø for at undgå andre skadedyr) – alle nogle, jeg synes kan se rigtig smukke og magiske ud.

Sæbebobler

Mange vælger at puste sæbebobler på brudeparret efter ceremonien og/eller kører væk efter vielsen. Man kan købe mange forskellige slags sæbebobler, og det behøver ikke at koste en formue. Man kan enten have dem til at ligge i en lille kurv når gæsterne går ud af kirken eller vielsesstedet, eller have dem liggende på gæsternes pladser når de sætter sig på deres plads inden ceremonien.

Fordele: Det er utrolig smukt med sæbebobler, da der med sæben automatisk sker et et smukt farvespil med regnbuensfarver når boblerne reflekteres i sollyset. Man kan samtidig få dem i små beholdere, som passer til et bryllup. Det synes jeg bestemt er endnu en fordel ved sæbebobler og en lille ekstra ting, som gør sæbebobler romantisk at bruge sæbebobler og dermed et godt alternativ til ris.

Ulemper: Jeg synes, det er en virkelig smuk måde at lykønske brudeparret på, dog er der delte meninger om sæbebobler, da der nogle mener, at det kan lave skjolder på tøjet. Jeg har endnu ikke oplevet skjolder, men har hørt om nogle som har, men som efterfølgende fik det af i vask. Det kommer naturligvis også an på hvilken sæbe der bliver brugt, prøv evt. at puste på noget tøj inden dagen. Jeg har lavet nogle testforsøg med de sæbebobler, som I ser på billedet, og der kom ingen skjolder – men vil dog stadig anbefale, at man selv afprøver på et stykke tøj for at være på en sikre side, da det kan variere lidt ift. stoffet 🙂 – Dog synes jeg stadig, at hvis man har lyst til at bruge sæbebobler, uanset om det er brudeparret eller gæsterne, som står for det, skal man gøre det – tænk evt. lidt over ikke at puste direkte på brudeparret, men op i luften 🙂 (Her kan man f.eks. få toastmasteren eller en anden til at bede gæsterne tænke over hvor de puster.)

Hvis man ønsker sæbebobler kan med finde de som vises på billedet HER

Blomsteblade

Jeg så på Pinterest en virkelig sød ide, hvor gæsterne kastede tørrede blomsterblade på brudeparret. Det ser utrolig smukt med alle de forskellige farver, som flyver henover brudeparret og det skaber i mine øjne et magisk øjeblik. Man kan både vælge at bruge tørrede blomsterblade eller få nogle friske blomsterblade fra blomsterhandleren.

Fordele: Man kan vælge lige netop de blomster man synes er smukkest og de farver som passer bedst til én.

Ulemper: Risiko for at det kan smitte af på tøjet – men det er dog kun hvis man vælger at trykke ind på bladet og tvære det ned ad kjolen så jeg vil mene at risikoen er væsentlig lille, men jeg opfordrer altid mine brudepar til at lave noget “prøve” kast inden og sikre at de har valgt nogle enten friske blomster eller tørrede blomsterblade, som ikke smitter af. Et godt råd er altid at bruge forholdsvis lyse farver såsom nuancer af hvid eller svag lyserød. Derudover skal man sikre, at man har arrangeret oprydning efterfølgende, især hvis man vælger kunstige blomster 🙂

HER er et link til nogle tørrede blomsterblade, som jeg selv har afprøvet, og som jeg ikke har oplevet nogle problemer med ift. afsmitning på tøjet

Ønsker man at bruge friske blomsterblade kan jeg varmt anbefale at bestille igennem Burche’s Blomster, hvis man også kan få inspiration til andre blomsterarrangementer ti brylluppet. Du finder Bursche’s Blomster HER

Konfetti

Konfetti i forskellige farver, så som guld, sølv, hvid eller en bestemt farve, som passer til brudeparret, og former som f.eks. hjerter eller stjerner, er også et rigtig fint alternativ til ris. Man kan evt. vælge at købe nogle konfettis, som er lidt tykkere end de som springer ud af bordbomberne. Dette gør, at de er lidt lettere at kaste over brudeparret.

I kan enten vælge at købe konfetti, som kan findes i de fleste hobbyforretninger. I kan også vælge at købe noget karton og selv klippe dem. Det er helt op til hvor kreativ og hvor meget tid og overskud man har.

Fordele: Hvis man vælger de lidt tykkere af slagsen, er det let at kaste over brudeparret og skaber et smukt billede.

Ulemper: Her det igen vigtigt, at man er opmærksom på, hvorvidt konfettierne smitter af på tøjet – lav også her nogle testforsøg inden den store dag. Derudover skal man sikre, at man har arrangeret oprydning efterfølgende 🙂

Serpentiner

Ligesom vi kender det fra nytårsaften, så ser det rigtig flot ud når man får pustet en serpentin ud over bordet eller op i lamperne. Derfor synes jeg også, at serpentiner skal være med på denne liste, da det kan give et smukt og magisk billede.

Fordele: Det er utroligt festligt, og serpentiner kan fås I mange forskellige farver, både mange-farvet og ensfarvet, og kan derfor nemt matches med brylluppets tema.

Ulemper: Det kan være lidt svært at få pustet langt, så det er vigtigt at man husker at puste til, så de flyver helt henover brudeparret. Derudover skal man sikre, at man har arrangeret oprydning efterfølgende 🙂

Glitter

Glitter i forskellige farver eller ensfarvet skaber uden tvivl et magisk øjeblik. Her er mit foreslag, at man udleverer små flasker med glitter, evt. som vi kender det fra nytårsafter hvor der er en lille snor i enden som man trækker i, så der er lidt POW på når de skal kastes ud over brudeparret. Specielt i regnvejr skaber glitter et smukt billede.

Fordele: Glitter er jo bare noget af det mest magiske man kan få, og det skaber uden tvivl et smukt, eventyrligt billede.

Ulemper: Glitter sidder oftest fast i alt, dvs. på brudens kjole, i håret og ses tydeligt hvis gommen er iklædt mørkefarver. Hvis man er gæst, og gerne vil stå for “kaste-delen”, så spørg først brudeparret, om de ville have noget imod, at der kommer glitter på deres tøj. Mange brudepar vælger at blive fotograferet lige efter vielsen, så det er ikke sikkert at alle er lige fan af glitter over det hele

 


Jeg håber I fik lidt inspiration til nogle alternativer til riskast. Dette var jo blot nogle få, ud af mange gode alternativer, og der er naturligvis mange andre kreative ideer til, hvad man ellers kan kaste. Har du nogle gode ideer i tankerne, så del endelig med os andre i kommentarfeltet nedenfor 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://weddingtales.dk/wp-content/uploads/2018/07/Skærmbillede-2018-07-12-kl.-13.46.57.png); }