Traditionen om de 5 mandler

mandler er en tradition, som oprindeligt stammer fra Italien. Traditionen går i sin enkelhed ud på at lægge 5 mandler overtrukket med sukker i en lille pose eller æske, som gives til alle bryllupsgæsterne, som tak for, at de vil fejre den glædelig dag med brudeparret. De fem sukkerovertrukne mandler har dog mere end én betydning.

Den første, og for mange den største, er, at de fem mandler, overtrukket med sukker, repræsenterer både det sure og det søde i livet.

Derudover er det ikke tilfældigt, at det lige er 5 mandler, som bliver lagt i de små gaveæsker. Historien siger nemlig, at de 5 mandler repræsenterer: lykke, sundhed, rigdom, frugtbarhed og et langt liv.

I dag er det blevet mere “in” at lave små wedding favors til sine bryllupsgæster. Dette er ikke kun en italiensk tradition, men noget man ser over hele verden, hvor bl.a. USA praktiserer det meget. Jeg synes, man helt selv skal beslutte, om man vil gøre dette. Hvis man vælger at give en lille gave til sine gæster, så synes jeg, at man skal prøve at gøre det så personlig som muligt. Til de bryllupper jeg har været til, har jeg kun gemt de gaver, som har repræsenteret brudeparret og som jeg har kunne bruge efterfølgende, som f.eks. en oplukker med brudeparrets navne på. Der er mange forskellige ting, man kan putte i sin lille gaveæske og hvis du mangler ideer, så kan du læse mere i mit indlæg omkring “Wedding Favors” under traditioner.


Jeg håber at dette gav lidt mere klarhed omkring denne lille, søde tradition omkring de 5 mandler.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }