“Something Old, Something New, Something Borrowed, Something Blue – and a silver sixpence in her shoe”

Hvad er det nu lige man skal “huske” at have på som brud og hvad betyder de forskellige ting?
Traditionen stammer oprindeligt fra England og er et lille vers om, hvad bruden skal have på, på sin bryllupsdag. Det oprindelig vers lød således:

…Og hvad betyder de enkelte dele i verset så?

“Something Old” – ”Noget gammelt”: Noget gammelt repræsenterer, i følge traditionen, kontinuitet.
Der er mange brude, som har valgt at have et gammelt arvesmykke på, og således opfylde denne del af remsen.

”Something New” – ”Noget nyt”: Det nye skal bringe en lys og positiv i fremtid for ægteskabet.
Det nye kan jo enten være brudens kjole, et nyt smykke, undertøj eller sko.

”Something Borrowed” – ”Noget lånt”: Det lånte symboliserer, at uanset hvad så vil familie og venner støtte bruden og være der for hende. Traditionen går videre og understreger, at specielt en lånt ting fra en lykkelig gift kvinde vil skabe lykke for bruden og hendes kommende mand, fordi hun får lov at låne noget af den lykke, som eksisterer i deres ægteskab.
Mange låner et smykke eller strømpebånd fra en veninde.

”Something Blue” – “Noget blåt”: Noget blåt kan være alt, som er blåt, da farven blå repræsenterer troskab og loyalitet. Mange vælger at have et blåt bånd i sit strømpebånd, et smykke som er blåt på eller have blå sko på

”the silver sixpence” – “en (kobber)mønt i skoen”: At have en mønt i brudens sko skulle efter traditionen være et symbol på rigdom/velstand i fremtiden. Samtidig var det også et skjold mod andre ”aggressive” bejlere.
Denne del af traditionen er der ikke så mange som bruger i dag, men man kan evt. vælge at lime en lille mønt på bagsiden af sin sko (hvis man f.eks. har stilletter på, så man ikke træder ned på den).


Jeg håber I er blevet lidt klogere på denne lille tradition, som mange stadig tager i brug den dag i dag.

Husk dog, det er dit bryllup og din bryllupsdag og dette er blot en tradition. Du skal gøre, hvad du føler passer med hvem du er. Hvis du f.eks. absolut ikke vil have blå på, så skal du bestemt ikke have blå på. Du skal have lige præcis det på, som får dig til at føle speciel og smuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }