DJ til bryllup

D

J til ens bryllup er oftest et stort hit. Der er dog rigtig mange om buddet, så hvordan finder man den rette DJ til brylluppet? Hvilke tanker kan man gøre sig, når DJ’en skal findes? Hvilke sange er gode at have med på sin playliste? Hvad koster en DJ egentlig?

Der er så mange spørgsmål, som opstår, når man skal finde en DJ til brylluppet. Jeg har derfor taget kontakt til en af landets førerende DJ-bureauer, LejDJ.dk, hvor jeg har haft en rigtig spændende samtale med Anders, som er DJ og medindehaver af LejDJ.dk. Vi har gået igennem alle de mange spørgsmål, som både han og jeg hører fra brudepar.

Nedenfor kan I læse vores svar på spørgsmålene, samt hvilke gode råd Anders har til brudepar, når DJ’en skal findes:

Hvad koster en DJ til et bryllup?

Det første Anders oplever er, at brudepar næsten altid spørger om, hvad det vil koste at hyre en DJ. Det spørgsmål kommer tit inden der bliver spurgt ind til både erfaring og service. Ifølge Anders kan en DJ koste alt fra 1.000 kr. til 10.000 kr.
Man kan finde billige og dyrere DJs rundt omkring i landet, og pris er tit lig med kvalitet, dog tilføjer han samtidigt, at man også kan betale for meget.

Derfor har Anders en lille tommelfingerregel, som han mener, man kan benytte sig af, uanset om man hyrer fra dem eller en anden DJ. Nemlig; at regne med ca. 1000 kr. i timen.

For de penge vil man kunne booke en dygtig DJ, som både medbringer lys- og lydudstyr, og som samtidig er professionel og kvalificeret til at skabe en god fest.
Dog vil prisen naturligvis stige, hvis man ønsker en meget kendt DJ.

Hvor længe skal DJ’en hyres?

Anders fortæller, at ca. 80% af de bryllupper LejDJ.dk er booket til, booker en DJ i 4 timer. Her kan man meget hurtigt bruge Anders’ gode tommelfingerregel og dermed hurtigt at se at man højst sandsynligt skal budgettere med omkring 4-5000 kr. for en professionel DJ til bryllupsfesten.

Hvordan kan man forberede sig, inden man begynder at lede efter en DJ?

Først og fremmest anbefaler Anders, at man som brudepar har styr på sine egne forventninger. Men hvilke forventninger er det lige, man som brudepar kan have? Det giver Anders og jeg vores bud på lige her:

1) Hvilken slags musik kan I godt lide? Altså hvilken genre; rock, pop, jazz, metal, osv.?
2) Nogle forventninger og/eller krav til alder på DJ?
3) Skal han være god med en mikrofon? (Måske ved I allerede nu, at familien skal have en kærlig hånd for at få fødderne på dansegulvet)
4) Tænker I, at jeres DJ skal være mere “tapetmusik”? (Her menes der, at jeres DJ ikke behøver at få sat gang i festen, det skal I og jeres gæster nok selv gøre – så længe han spiller noget godt musik)
5) Hvilke forventninger har I til fleksibilitet? (For mange er det f.eks. et krav, at DJ’en er fleksibel ud på natten, og derfor gerne bliver en time eller to længere)

Hvad kvalificerer en god DJ?

5 ting der kvalificerer en god DJ:

1) Pålidelighed: En god DJ er, ifølge Anders, en som er pålidelig. Det er noget af det vigtigste, da man helst ikke vil stå uden DJ på ens bryllupsdag. En måde hvorpå man let kan få en indikation på, om hvorvidt man har fundet en pålidelig DJ, er ganske enkelt, ved at se på om han svarer på jeres forespørgsler, og kommer til tiden til planlagte møder.

2) Erfaring: Alle skal naturligvis starte et sted, men på ens bryllupsdag ønsker de fleste en DJ, som har styr på hvad der skal ske. Derfor hænger erfaring oftest sammen med kvalitet. Med erfaringen nævner Anders også, at en god DJ ikke behøver en mikrofon for at få skabt en fest – han/hun ved hvornår der skal sættes hvilke numre på, for at festen ikke dør.

3) Kemi: Det er naturligvis klart, at kemi er individuelt, men hvis der er en god kemi, er der også større sandsynlighed for, at man kan skabe en god dialog og dermed et godt samarbejde. Derfor er en god DJ også en, som man har en god kemi med.

4) Udstråling: En fantastisk udstråling er altid lig med en god DJ. Det er vigtigt, at DJ’en ikke står og virker som om, at han/hun hader sit job, og blot ser aftenen, som en aften der bare skal overstås. En DJ er en form for entertainer, og derfor skal personen have en god og positiv udstråling.

5) Ærlighed: En DJ som er ærlig, og står ved hvilken type for DJ han/hun er, giver i langt de fleste tilfælde også den bedste DJ til bryllupsfesten. Hvis f.eks. der er en musikgenre, man specifik ønsker, og han/hun måske ikke er helt inde i lige netop den genre, så er det vigtigt, at DJ’en er ærlig. Så vil en professionel DJ typisk sige enten at kan han/hun ikke levere, eller at han/hun gerne vil læse mere op på genren inden brylluppet. I sidstnævnte tilfælde kan I som brudepar evt. bede ham/hende om at komme med en liste med nogle musiknumre, han/hun tænker, vil matche jeres ønsker. Således  får I hurtigt at afstemt om DJ’en kan leve op til jeres musikforventninger.

Hvor finder man en god DJ?

De som ikke har så mange kontakter, kan med stor fordel gør brug af et DJ-bureau, f.eks. som www.lejDJ.dk. Her har de samlet en masse forskellige dygtige og ekstremt professionelle DJs, og så kan de udfra de specifikke ønsker og krav I som brudepar har, finde en DJ som matcher jeres behov.

Folk der er lidt mere kræsne, kan gøre brug af deres netværk. Det giver for mange en rigtig god tryghedsfornemmelse, at den man vælger, er en, som ens gode venner tidligere har brugt, og derfor har haft en god oplevelse med.

Vælger man at finde en DJ i ens privatenetværk, så dobbelttjek at DJ’en har en hjemmeside, og måske allerede har nogle referencer fra andre bryllupper.

 

Hvilke spørgsmål kan man stille DJ’en?

10 spørgsmål som vi mener er gode at spørge DJ’en om, før man bokker ham/hende:

1) Er der mulighed for at sætte op tidligere på dagen?
2) Hvor meget fylder udstyret?
3) Hvilken musikgenre har han/hun mest erfaring indenfor?
4) Hvor ligger ansvaret i tilfælde af sygdom? (Det er rigtig vigtigt at få afklaret dette, uanset om det er en privat eller professionel DJ)
5) Er der forsikring der dækker, hvis udstyret bliver ødelagt?
6) Er det muligt at ønske numre på aftenen?
7) Kan man forlænge på aftenen?
8) Hvad har DJ’en på af tøj?
9) Hvor gammel er DJ’en?
10) Hvor mange års erfaring har DJ’en?

Hvad kan man forvente af DJ’en?

Der er 2 ting, som man altid vil kunne forvente af en professionel DJ:

1) DJ’en skal have alt med – både lyd- og lydudstyr – og sætter også alt op, det vil I som brudepar ikke skulle  tænke på. Hos LejDJ.dk tilbyder de, at de for en mindre pris kommer og sætter det hele op før festen, for at undgå at forstyrre for meget under selve bryllupsfesten.

2) Man kan forvente at DJ’en ved, hvordan man skaber en god fest. Han ved, hvornår der skal spilles hvilke numre. Anders understreger, at selvom man måske gerne vil have dansemusik konstant, så er der ingen fest, hvor alle danser hele natten, så det kommer til at gå op og ned. En dygtig DJ ved godt, hvornår der skal sparkes gang i festen igen, så stol på at selvom der er nogle stille numre i nogle minutter, så skal dansegulvet nok blive indtaget igen.

Gode råd til brudepar som skal ud og finde deres DJ?

Anders’ bedste råd er lidt en opsummering af, hvad vi har skrevet tidligere:

1) Først og fremmest, er det vigtigt at have afstemt jeres forventninger, inden I begynder at google i det hav af forskellige DJs der findes i både Danmark og verden

2) Dernæst, stol på den DJ I har fundet, og stol på at han/hun ved, hvordan jeres bryllupsfest bliver, som I ønsker den – er der god kemi, skal han/hun nok skabe en god fest for jer

3) Lav altid en skriftlig aftale, så I ved, hvad der er aftalt, specielt ift. sygdom og forsikring

4) Find en DJ i god tid. Hvis der ikke er kemi, kan det være lidt svært, at nå at finde en DJ som er ledig en uge før bryllupsfesten

5) Lav et budget, men husk at kvalitet og pris oftest går hånd-i-hånd, så brug Anders tommelfingerregel og beregn med 1000 kr. i timen og tænk at I ca. har brug for en DJ i 4 timer

6) Der er stor forskel på den musik man lytter til hjemme i stuen, og så den type musik, de rer god at danse til når der skal festes. Få derfor en god snak med jeres DJ, og fortæl hvilken typen musik I normalt lytter til. Så vil en dygtig DJ være i stand til at finde sange, som vil passe rigtig godt ind til jeres bryllupsfest

Anders’ musikanbefalinger til under middag/før brudevalsen
 • Stille BPM eller tempo-musik
 • House
 • Loungemusik
 • Whitney Houston “My love is your love”
 • Aretha Franklin “Baby I love you”
 • Alternativt Michael Bublé, Frank Sinatra og Dean Martin (jazzet pop)
Anders’ musikanbefalinger til efter middag/efter brudevalsen
 • September
 • Kom tilbage nu
 • Moves like jagger
 • Can’t stop the feeling
 • Get down on it
 • Celebration
 • Staying alive
 • I’m so excited
 • Jeg vil la lyset brænde
 • Don’t stop till you get enough

Det var vores råd til brudepar, som står og skal finde DJ’en, eller måske allerede har fundet en, men ikke ved hvad de nu kan forvente.

Er du brud eller gom, og har du endnu ikke fundet DJ’en til brylluppet, så hop ind på LejDJ, og få dem til at hjælpe med at finde en DJ som matcher lige netop jeres ønsker.

LINK til jeres professionelle DJ: www.LejDJ.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }