Hvem skal inviteres med til brylluppet? Hvordan laver man gæstelisten?

Vi har sikkert alle prøvet at stå, og skal holde en fest, og det evige spørgsmål, som altid vender tilbage, er ‘Hvem skal vi invitere?”. Her er bryllupsfesten ingen undtagelse, og lige med et bryllup kan det være endnu sværere at finde du af, hvem der skal med, og hvem der ikke skal inviteres. Derfor har jeg lavet en nem oversigt, som I kan bruge til hurtigt at skabe et overblik over, hvem der skal være med på gæstelisten. Dernæst kommer jeg med mine forslag til, hvilke overvejelser I ellers kan gøre jer, når I sidder, og skal lave gæstelisten. Men husk at alt dette kun er en guideline, så brug blot de råd og idéer som giver mening for jer.

Oversigt

 

Råd & idéer til når gæstelisten skal laves

Som I ser i skemaet ovenfor, så tænk altid på om I kan forestille jer brylluppet uden den/dem. Det er vigtigt at I i sidste ende har de gæster med, som I føler, er de aller vigtigste personer i jeres liv.

Familien:
Det kan være rigtig svært at vælge i familien, men nogle gange bliver man nødt til det. Det kan der være mange forskellige årsager til; stor familie, budget, tæt familie vs. ikke så tæt familie, osv. Generelt er det helt ok at man vælger i familien, hvis det giver mening for én. Dog synes jeg, at man skal mærke rigtig godt efter, og tænke over hvorfor man vælger til/fra i familien. Det kan forskellige scenarier hjælpe til med, f.eks.:

1) En træls onkel, eller anstrengende moster: Det er svært at forsvare at invitere alle med undtagelse af en onkel, som man bare synes er rigtig træls. Der skal man måske overveje at invitere ham med, om ikke andet så for familiefreden – husk at familien også er der efter brylluppet.

2) Den ene i brudeparret er tættere på sine fætre og kusiner end den anden:  Her vil jeg mene, at det er ok at man f.eks. kun inviterer den enes fætre og kusiner med. Det vil de fleste kunne forstå, og hvis man blot siger, at man har valgt dem fordi den ene har et nært forhold til dem, så er det min oplevelse, at alle forstår det. Brug evt. skemaet ovenfor og se om I har talt sammen de sidste 5 år – altså rigtig talt sammen og ikke blot i 5 minutter til en familiefest. Jeg synes dog særligt ift. familien, at man skal være opmærksomme på ikke at udvælge i en søskendeflok. Selvom man måske snakker mest med kusinen og ikke hendes bror, så invitér alligevel broderen, idet det kan skabe splid, hvis man udvælger én blandt en søskendeflok.

3) Gommen har en kæmpe familie, hvorimod bruden kun har en enkel moster: Spørgsmålet er altså, om man kan tillade sig at invitere den ene moster, men ingen fra gommens familie. Jeg synes igen det kommer meget an på, hvor tæt man er med sin familie. Hvis den ene er meget tæt med den ene moster han/hun har, så vil jeg mene, at det er ok, at man kun inviterer den ene side af familien med. Tag en god snak om det, og mærk efter hvad der føles rigtigt for jer.

4) Man snakker kun sin ene morbror, men ikke med sine to mostre og 3 farbrødre: Her er spørgsmålet, om det er ok, kun at invitere morbroren som man taler meget med, og på den måde vælge i familien. Her mener jeg godt at man kan forsvare at vælge den ene morbror til og de andre fra. Til gengæld ville jeg ikke mene, at man kunne gøre det omvendt; altså invitere alle de andre med til brylluppet, men undlade at invitere den ene morbror, som man måske ikke taler så meget med. Igen, mærk efter hvad der føles rigtigt for jer. Det skal give mening både følelsesmæssigt, men også ift. jeres budget.

Venner:
Man har tit venner med til ens bryllup. Ens vennegruppe er oftest delt op i nogle grupper bestående af: 1) nogle man er rigtig tætte med, 2) nogle man er knap så tætte med, 3) og så dem man måske nærmere er bekendte med, og ses med til sammenkomster.

1) Hvis man har rigtig mange tætte venner, og ikke føler, at man har budget til at invitere dem alle, eller der er andre årsager til, at man overvejer at udvælge i dem, så stil jer selv følgende spørgsmål: Hvem har I set på tomandshånd (evt. firmandshånd) de sidste 12 måneder? Dernæst kan I kigge på, om I slet ikke kan forestille jer dagen uden dem. Hvis I når frem til, at det kan I ikke, så invitér dem. Hvis I derimod når frem til, at I måske har set dem de seneste 12 måneder, men egentlig godt kan forestille jer dagen uden dem, så er det ok ikke at sende en invitation.

2) Der er oftest en gruppe af venner, som man måske ses med et par gange om året. Igen, brug ovenstående oversigt og stil jer stil de spørgsmål, som I når frem til ud fra listen.

3) Mærk efter og lyt til jer selv, og stil jer selv spørgsmålet: Ville I kunne forestille jer at blive gift uden dem? Mange har tendens til at tænke, at man bør tage den ene og den anden med. Der er ikke noget, man bør gøre, når man skal giftes. Det er jeres bryllup, og det er jer, som skal have en god dag.

Kollegaer:
Der er mange, som også overvejer at invitere sine kollegaer med til festen. Igen er min opfordring at bruge ovenstående oversigt, og så vurdere for hver enkelt kollega hvor vigtigt det er at få ham/hende med til festen.

Børn:
Skal der børn med til brylluppet? Det er et vigtigt spørgsmål, og der er 1000 forskellige meninger, og det kan være rigtig svært at give et endeligt svar på det. Jeg vil dog alligevel forsøge at give forslag til nogle overvejelser, som I kan gøre jer, når i skal beslutte, om I ønsker børn med til jeres bryllup.

1) Med børn: Det kan utvivlsomt være rigtig hyggeligt at have børn med til brylluppet, men det er værd at overveje hvilken type bryllup man så vil holde. Er det f.eks. et slotsbryllup med 6 rettersmenu, og måske ikke rigtig nogle steder for børnene at lege, eller et lille havebryllup med legeplads og buffet? Så det første jeg synes, at man skal tænke over, hvis man ønsker børn med til bryllupsfesten er, hvilken slags bryllup I ønsker.

Børn til festen vil skabe en anden stemning, ikke nødvendigvis en dårligere stemning, men blot en anden, og det skal man have med i sine overvejelser. Det kommer naturligvis også an på alderen af børnene, men der vil være forældre, som vil være mere optaget af deres børn under middagen, og der vil være afbrydelser i indslag osv.

Hvis man ønsker, at der skal børn med til ens bryllup, synes jeg, at man skal lave et børnebord og evt. også en lille børneafdeling. Det kan godt være en rigtig lang dag og aften for børn, og derfor er det en rigtig god idé at sikre, at der er underholdning for dem. Man kan. evt. lave en lille “hjemmebiograf” med en masse sækkestole og puder, hvor børnene kan “falde om” og døse hen til en film i, når klokken bliver mange.

2) Uden børn: Der er mange, som ønsker en “voksenfest”, og derfor er der ikke børn med til festen, da de ønsker at kunne hygge sig med deres venner og familie uden de afbrydelser og den opmærksomhed, som børn vil kræve. Der er muligvis nogle af gæsterne, som vil blive fornærmet, og måske føle sig stødte over, at I ikke ønsker deres børn med. Måske er der nogle, som ikke kan/vil lade deres børn blive passet, og derfor vælger at melde fra. Hvis I føler, at der er nogle, som er blevet såret, så tag evt. en snak med dem og forklar, at I blot ønsker en aften, hvor I kan hygge jer med dem.

3) Et kompromis: Nogle vælger at have deres egne børn med, men ikke at invitere gæsters børn. Igen, skal man naturligvis gøre, hvad man synes, der giver mening. Gæsterne vil have forskellige holdninger til det, og det må I blot acceptere, og så ellers gøre som I ønsker – det er jo jeres dag, og hvis I gerne vil have, at jeres børn bliver en del af hele dagen, fordi de jo også er en del af jeres lille familie, så skal I gøre det.


Her kom en masse forskellige scenarier og råd til hvilke tanker, I kan gøre jer udfra hvilket scenarie, I befinder jer i. Alt overstående er måske lidt sort/hvid, så brug det som en guideline, og brug blot det som I føler, giver mening for jer.

Hvis I har andre goe råd, så del dem gerne i kommentarfeltet nedenfor. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }