Indslag til brylluppet – hvem & hvornår?

H

vem er det nu lige der holder første tale, og hvem holder den næste? Det er selvfølgelig helt op til det enkelte par, men oftest starter værterne* med at byde velkommen og introducere toastmasteren, så gæsterne ved hvem det er, så gæsterne ved dét, skulle de have nogle indslag, de gerne vil have med i programmet.
*I gamle dage var det oftest brudens far der var værten, men i dag er det oftest brudeparret selv, da det i dag oftest er dem som har betalt for festen.

Hvem der, ifølge gammel tradition, taler hvornår kan I få svaret på nedenfor:

  1. Værten/erne
  2. Toastmasteren  – Han/hun præsenterer kort sig selv og fortæller om aftens program
  3. Brudens far
  4. Gommen
  5. Maid of Honor (“hoved-brudepige”)
  6. Forlover (også kendt som Best man)
  7. Gommens far
  8. Bruden (Det er forskelligt om bruden ønsker at lave et indslag)

OBS: Det er ikke alle som har en Maid of Honor og en forlover, og så springer man jo af gode grunde bare de to indslag over. 

Efter ovenstående har været “på”, er gulvet frit for alle andre i selskabet, men oftest vil Toastmasteren lade familie komme før venner og evt. kollegaer. Det er alt sammen op til Toastmasteren at holde styr på rækkefølgen og ikke mindst tiden, så man når at komme igennem alle indslag inden brudevalsen danses før midnat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://weddingtales.dk/wp-content/uploads/2019/02/mic-microphone-sound-check-sing-722706.jpg); }