Hvilken type brudebuket passer bedst til årstiden og hvordan skal den se ud?

B

rudebuketten er en af de få ting, som bruden ikke rigtig har noget med at gøre, skal man følge gammel skik. Det er nemlig, i følge traditionen, gommen, som står for at bestille brudebuketten, og så ligger den klar ved kirken, eller hvor I bliver gift, når bruden ankommer.

Dog er der flere og flere brude, som har en klar idé om, hvilken slags buket de ønsker, og hvilke blomster de gerne vil have der er i buketten. Derfor er det også blevet mere almindeligt, at man enten sammen vælger buketten, at bruden selv står for buketten eller at bruden fortæller til gommen, meget præcist hvilken buket hun ønsker. Der er mange forskellige slags buketter at vælge imellem, og det kan godt virke lidt uoverskueligt med alle de valg.

Derfor har jeg i samarbejde med Bursche’s Blomster lavet en lille guide til, hvilke typer for brudebuketter der er og som er de mest almindelige, og som oftest bliver brugt til et bryllup.

En håndbundet buket

Dette er den perfekte buket til dig der drømmer om en boheme inspireret buket eller måske en rokokobuket. Du kan få buketten i lige netop de farver du ønsker, og da buketten består af mange blandede blomster, er det et oplagt valg til enhver brud, hvad enten hun drømmer om en farverig buket, eller en i mere lyse, hvide og pastel farver. Buketten har et fint tykt håndtag, som bruden nemt kan holde om, og da der er bånd om alle brudebuketter, er godt valg til en håndbundede buket, at bevikle det med silkebånd, men der er naturligvis også andre muligheder for bånd. Dernæst er der også nogle som vælger at sætte et lille vedhæng med billede i af et afdødt familiemedlem eller ven, som man ønsker, skal være en del af den store dag

Pris: 500 – 800 kr. (kan dog variere alt efter sæson, stil og blomsterønske)

 

                                                                   En stiftet buket

Her findes et rigt udvalg af buketter, da der her mange muligheder ift. binderiet. Binderiet i en stifte buket kan være alt fra en tæt rokokobuket, eller en stor buket med hæng. I denne type buket er der naturligvis også et håndtag, men modsat den håndbundede er håndtaget i en stiftet relativt tyndt. I håndtaget her vælger man også hvilket bånd man ønsker og her er kan man sagtens bruge både silkebånd, sejlgarn, eller en smuk farve som matcher buketten. Også her er det en mulighed, at få et vedhæng med billede i af et afdødt familiemedlem eller ven, som man ønsker, skal være en del af den store dag

Pris: 800 – 1500 kr. (kan dog variere alt efter sæson, stil og blomsterønske)

 

 

 

En bridy

Denne type buket har uendelige muligheder ift. form. Hvad enten du drømmer om en havebuket, en rokoko eller noget med mere hæng så kan det lade sig gøre med en bridy. Endvidere er bridy’en fantastisk, da den holder rigtig godt, fordi blomsterne trækker vand fra vådt oasis. Håndtaget på en bridy er altid fin og tyndt i tykkelsen, og her bliver hele håndtaget viklet ind med bånd. En stor bonus ved denne type buket er, at den har en lang holdbarhed pga. den våde oasis, og da nogle ønsker at lægge buketten på en afdød familiemedlem eller vens grav, vil den pynte og pryde graven i længere tid end andre buketter

Pris: 800 – 2000 kr. (kan dog variere alt efter sæson, stil og blomsterønske)

 

 

                                                                    En specialdesignet

Buketterne ovenfor er blot 3 ud af de mange muligheder du har, når det gælder brudebuketten. Har du en drømmebuket i tankerne, og matcher den ikke lige ovenfornævnte, har du stadig uendeligt mange muligheder for at gøre din drømmebuket til virkelighed. Isabella har her givet sit bud på en smuk buket som er lavet med limarbejde på en plade. Isabella kan også lave det hun kalder en ’Siv-kurv’, eller noget helt tredje. For hende er det kun (din) fantasi og ønsker der sætter grænser – buketter og mere inspiration kan findes HER

Pris: Efter aftale 

Sæsonblomster

En anden faktor som spiller rigtig meget ind, specielt ift. pris, når I skal vælge blomster, er hvilken sæson i vil giftes. Priserne variere meget alt efter sæson, og naturligvis udbud og efterspørgsel. Nedenfor har jeg lavet en lille liste med nogle af de mest populære blomster til et bryllup og hvilken danske sæson de hører til:

Vinter: Amaryllis, calla-liljer, husløg, ranunkler, orkideer, julestjerne, lisianthus, roser
Forår: Calla-liljer, kirsebærblomster (hvis man ønsker lidt grene og strit i buketten), liljer (påskeliljer specielt), perlehyacinter, iris, syrener, pæoner, tulipaner, forglemmigej, roser
Sommer: Calla-liljer, dahlia, pelargonier, roser, solsikker, astilbe, astrantia
Efterår: Krysantemum, zinnia, morgenfruer, roser, solsikker, calla-liljer, dahlia, lyng, forskellige slags bær (især mariebær)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://weddingtales.dk/wp-content/uploads/2018/10/wedding-bouquet-background-1.jpg); }