11 gode ideer til morgengaven

Traditionen med en morgengave stammer oprindeligt fra gammel tid, ca. 1600-tallet, hvor gommen enten gav bruden et hus med lidt jord til eller en lille pose med penge dagen efter brylluppet. Beløbet af pengesummen aftaltes imellem bruden og gommens familie og fungerede, som et slags økonomisk sikkerhedsnet til bruden, i tilfælde af at en ulykke skulle ramme gommen. Dengang arvede man ikke sin mand på sammen måde som i dag, så for at sikre, at bruden stod tilbage med tag over hovedet, fik bruden denne morgengave.

Denne tradition finder dog ikke sted mere, og så alligevel… der er nemlig rigtig mange brudepar, som stadig giver hinanden en morgengave. Ikke for at skabe et sikkerhedsnet, men helt simpelt for at glæde hinanden dagen efter den store dag. Det er helt op til jer om I vil give hinanden morgengave, men hvis I vælger at gøre det, kommer følgende spørgsmål oftest op: Hvornår, hvad og hvor meget skal man give for? Det har jeg prøvet at besvare nedenfor:

Hvornår gives morgengaven, hvad og hvor meget skal man give for?

Ja, som ordet selv siger, så gives morgengaven oftest om morgen. Det er dog ikke morgen på bryllupsdagen, men dagen efter, når I vågner op sammen som ægtefolk.

Ift. hvad og for hvor meget man skal give, er der ikke et rigtigt eller forkert svar – det kommer helt an på jer. Man kan give alt lige fra nogle søde strømper evt. med et lille citat til minde om jeres store dag, til et dyrt ur eller smykke. Det er faktisk kun fantasien og budgettet, som sætter grænser. Jeg har nedenfor lavet en lille liste over nogle ideer til gaver, jeg synes, kunne være gode som morgengave.  (Dette er kun et lille udsnit af de utallige ideer der er…)

Morgengave til bruden

Rose i guld – symbol på evig kærlig

Rosen er den ultimative kærlighedsblomst. Hvis du får en langstilket rød rose, er der ingen tvivl om, at personen, som har givet den, er fuldstændig forelsket i dig. Denne rose er et smukt symbol på evig kærlighed, men som du ved, så visner en rose desværre hurtigere end vi ønsker, og det som skulle symbolisere en af de største kærlighedserklæringer med sit smukke udseende, er pludselig blevet grå og kedelig.

En perfekt morgengave til bruden vil derfor være at købe en forgyldt rose, som holder sig “frisk” og smuk resten af jeres liv. Guldrosen er en rigtig langstilket rose, der bliver forgyldt, oftest med 24 karat guld. For at gøre indpakningen endnu smukkere, anbefaler jeg, at man lægger den i en elegant sort eller rød æske, hvori rosen hviler på et sort satinstof.
Du kan købe en sådan rose ved at klikke HER

Ur eller Smartwatch

Der er jo mange forskellige holdninger til ure og jeg er ligeså stor fan af de “gamle” og traditionelle ure, som de nye og mere “smarte” ure. Jeg selv elsker mit eget Daniel Wellington ur og jeg synes, at sådan et ur kunne være helt perfekt som morgengave.

Der er dog flere og flere, som begynder at gå med smartwatches, så hvis din kommende brud går og drømmer om at eje et smartwatch, ville det også være helt perfekt som morgengave. Smartwatches er dog oftest lidt dyrere end de traditionelle ure.

Hvis det er et smart watch du ønsker at glæde din brud med, kan du bl.a. købe et fra Apple ved at klikke HER

Smykker eller tasker

Det er også blevet ekstremt populært at give bruden et fint smykke eller en lækker taske af lidt bedre kvalitet, end hvad mange normalt vil bruge på en taske.

Her er det kun fantasien og budgettet som sætter grænser, men jeg synes personligt, at nu man har fået en ring på sin bryllupsdag, vil jeg blive gladere for et andet stykke smykke, f.eks. nogle øreringe eller en halskæde, som passer til vielsesringen.

Jeg er selv rigtig stor fan af Julie Sandlau og du kan finde nogle rigtig fine, elegante smykker ved at klikke ind på deres hjemmeside HER 

Spa-/wellnessophold

Hvilken kvinde ville ikke elske, at få muligheden for at koble helt fra efter en den store dag, hvor der for mange har været store forventninger, forskellige bekymringer og også en del stres omkring.  Jeg ville i hvert fald selv elske, at få lov til at slappe helt af med en ansigtsbehandling, en god afstressende massage eller en dejlig fodmassage efterfulgt af en lækker pedicure til de ømme fusser. Det kunne også være et wellnessophold hvor I sammen tager ud og får forkølelse for alle pengene. Her kan man jo sagtens gøre opholdet rigtig romantisk, men champagne, jordbær og måske en tur i jacuzzien sammen.

Du kan finde spa-/wellnessophold mange forskellige steder, og hvis du klikker ind HER er der også flere forskellige pakker du kan vælge i mellem.

Morgengave til gommen

Ur, smykker eller manchetknapper

Både ure, smykker og manchetknapper er klassiske gaver. Dog, synes jeg stadig, at en af de tre kan være en rigtig gode gave.

Jeg er stor fan af ure, og synes helt klart at et ur kunne være en rigtig god gave til gommen. Du kan evt. vælge at få indgraveret et personligt citat, jeres bryllupsdato eller et monogram med jeres bogstaver.

Et smykke kan være alt fra et armbånd, halskæde eller hvis din kommende mand går med ørering, kunne dette også være et godt bud.

Selvom mange muligvis ikke bruger mancherknapper til hverdag, kan disse små fine knapper, sagtens være den perfekte morgengave. Du kan vælge at få indgraveret jeres bryllupsdato eller monogram og således gøre manchetknapperne mere personlige og unikke.

Oplevelser til manden som har alt

Hvis din kommende mand har adrenalin i blodet, kunne en tur på racerbanen være en ide til en morgengave. Det kunne også være andre adrenalinsmækket oplevelser, som kan få drengerøven frem i din mand. Hvis du selv elsker oplevelser med fart over feltet, kan du vælge at gøre det til en oplevelse I har sammen.

En tur på racerbanen er kun en ide ud af mange. Du kan også vælge en whiskysmagning, madkursus, helikoptertur osv. Men hvis du synes, at en oplevelse med fokus på din mand kunne være en god morgengave, vil jeg anbefale dig at se hvad ellers der er muligheder.

Hvis du klikker HER vil du helt sikkert finde en oplevelse som passer til din mand eller jer begge to.

Boudoirbillede

Det er efterhånden også blevet ret populært at få lavet nogle smukke boudoirbilleder til sin udkårne. Du kan enten vælge at få lave et enkelt, som bliver sat i ramme eller på et lærred. En anden mulighed er at få lavet en kalender eller lille fotobog med smukke billeder af dig i. Det er helt op til dig, hvordan du vil posere, men find en fotograf hvis stil du kan lide og en du føler dig tryg ved. Jeg synes hele ideen er utrolig smuk og sensuel.

En gave til hans hobby

Nu elsker min egen kæreste gamle unikke kameraer, så jeg har altid forestillet mig at jeg en dag vil finde et af de unikke gamle kameraer, som han altid taler om, til ham. Ideen bag denne gave er helt generelt blot at lytte til din mands interesse og finde noget som passer på dem. Hvis din kommende mand f.eks. elsker at spille golf, hvorfor så ikke give ham et golfsæt. Eller hvis han er en rigtig handy-man, kunne du give ham noget nyt værktøj, evt. med jeres bryllupsdato indgraveret. Et forklæde til manden med de gastronomiske talenter kunne også være en mulighed – igen med jeres bryllupsdato indgraveret, eller jeres monogram. Det kunne også være et maleri eller kunst af hans yndlingskunstner, eller hvor vildt kunne det være, hvis du kunne få en signeret plade fra hans yndlings musikkere. En anden mulighed kunne være et dykkerkursus, hvis det har været hans drøm at få sådan et, eller hvad med en tur på surfbrættet. Her der uendelige muligheder og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at hvis det er tydeligt, at din gave reflekterer din forlovedes hobby, så vil han elske den.


Morgengave til jer begge

Romantiske oplevelser

Her er det igen kun fantasien, der sætter grænser, men hvorfor ikke forkæle hinanden med en romantisk oplevelse, som I kan lave sammen? Det kan være alt fra et flødebollekursus, til en tur i wellness eller ud og prøve nogle grænser af, som f.eks. bridgewalking.

Hvis I klikker HER – finder I et hav af forskellige oplevelser i forskellige prisklasser.

 

Bonsai træ

At se dette træ stå fast og sikkert kan være en god reminder til jer om hvordan jeres kærlighed også skal være. Altid fast, altid sikker – I bliver med dette træ husket på, at I er et stærkt par.

Jeg synes de er så fine og specielle disse træer og derfor synes jeg også, at det kunne være en smukt og unik måde at minde hinanden om jeres stor kærlighed – hver dag.

 

‘Love Is Art’

Her får I muligheden for sammen at være kreative, sensuelle og romantiske. Med dette ‘Love Is Art’-maling kit kan I være frække sammen på en helt ny, og ikke mindst uforglemmelig måde.

Ideen ved ‘Love Is Art’ er meget simpelt: I starter med at smøre hinanden ind i maling, hvorefter I elsker på et hvidt lærred. Når I ligger der, med hinanden i armene og ruller rundt, bliver der skabt et smukt maleri, som I kan vælge at hænge op – måske over sengen.

Jeg synes, det er en helt fantastisk og anderledes ide.
Hvis det er noget, I synes kunne være interessant, kan I købe et helt ‘kit’ hvor der både er lærred, maling (som naturligvis ikke er farlig for kroppen) og plastik til at lægge under for at undgå svineri. Et sådan ‘kit’ kan I bl.a. finde ved at klikke HER

Men husk… kærlighed kommer fra hjertet ikke fra kistebunden! En ting jeg altid opfordrer mine kunder til, er at give en gave, som kommer fra hjertet. Kærlighed kan på ingen måde gøres op i penge og derfor skal det heller ikke være pengeværdien af gaven, som spiller den største faktor, men hvorfor lige netop denne gave, skal gives til din store kærlighed.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 100px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://weddingtales.dk/wp-content/uploads/2018/06/photo-1485376026565-375e3f216bbd.jpg); }