Hvem sidder hvor til bryllupsfesten?

H

vem skal sidde hvor? Kan brudens højtråbende onkel sidde ved siden af gommens stille tante? Skal man blande familierne eller holde dem adskilt?

Det kan være noget af et puslespil at få ens bordplan til at gå op, og derfor har jeg nedenfor givet en lille guideline, som kan være en hjælpende hånd når bordplanen skal laves.

Do’s and Dont’s

Til at starte med synes jeg selvsagt det er rigtig godt lige at tage et kig på gæstelisten, og se hvem der kommer. Når man laver bordplanen, er det altid rart at gøre sig nogle overvejelser ift. hvem det vil være bedst at sætte sammen, da en dårlig bordplan kan skabe en dårlig stemning, hvilket man sjældent ønsker sig til sit bryllup. Man kan fx overveje flg.:

  • Undgå at sætte folk sammen som slet ikke kan udstå hinanden
  • Sørg for ikke at sætte gæster sammen som intet har til fælles, eller som muligvis kan skabe store uønskede diskussioner om holdninger osv.
  • Overvej hvilken form for stemning I ønsker til brylluppet, og sæt derefter gæsterne ud fra den stemning. Ønsker i en romantisk eller stille og rolig stemning kan det f.eks. i nogle tilfælde være dumt at sætte en stor gruppe venner sammen, som er vant til at drikke sig en pind i øret og skabe en stor abefest
Valg af bordtype – firkantede, runde eller lange…
  • Firkantede borde: Med firkantede borde har I mulighed for at sætte dem i mange forskellige kombinationer, og I kan lettere og mere kreativt bruge lokalet end med f.eks. runde borde
  • Runde borde: Runde borde er blevet mere og mere populære, og kan være med til at give en mere intim bordopsætning, hvor gæsterne kommer tæt på de andre gæster, som de sidder ved idet det ofte er lettere for folk at tale sammen, selvfølgelig afhængigt af hvor store bordene er
  • Lange borde: Lange borde er den mest traditionelle løsning, og skaber et smukt og sammenhængende udtryk i lokalet

Ønsker I at have højbord, altså et bord hvor brudeparret sidder med deres nærmeste, kan I gøre det både med runde, lange og firkantede borde.

Traditionel placering af hovedpersonerne

Nedenfor ser I forskellige løsninger, når I skal placere folk ved højbordet, men det er jo altid op til jer, som brudepar, hvordan I ønsker at jeres gæster og hvordan I skal sidde. Men traditionelt og udgangspunktet for de følgende eksempler er, at bruden sidder til højre for gommen.

Brudens & gommens forældre er stadig sammen

Brudens forældre er skilt og brudens far har en ny kæreste (omvendt hvis det er gommens far)

 

Gommens forældre er skilt og gommens mor har fået en ny mand (omvendt hvis det er brudens mor)

 

Alle forældre er skilt og har fået en ny partner

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#FFFFFF !important; }